Головна » 2017 » Октябрь » 27 » Книжкова виставка "Цей день в Історії"
08:12
Книжкова виставка "Цей день в Історії"

Бої відшуміли, скінчилась війна,
Та в пам’яті житиме довго вона.
У пам’яті тих, хто війну ту пройшов,
У пам’яті житимуть, хто не прийшов.
Вам пам'ять Герої, вам честь та хвала
Ніколи в віках не померкне вона.

 

З нагоди відзначення 28 жовтня Дня визволення України від фашистських загарбників в бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку «Цей день в історії». Представлені на виставці книжкові та періодичні видання розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні 1941-1945 років, змальовують образи учасників воєнних подій.

Окремими томами на виставці представлено Книгу Пам'яті України – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року. Вони розповідають про героїзм і самопожертву воїнів-українців у боротьбі з гітлерівськими загарб­никами. У Книгах Пам'яті опубліковано імена полеглих у роки війни (воїнів і цивільних громадян). Багато із пропонованих книг – це роздуми про долі переможців. Автори зуміли напи­сати про їхню воєнну і повоєнну долю так, що ці розповіді торкають глибини людської душі. Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі. Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

 

У цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 581 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar