Головна » 2019 » Март » 27 » ВІДКРИТИЙ УРОК ІЗ ОСНОВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ
14:52
ВІДКРИТИЙ УРОК ІЗ ОСНОВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ

Мотивуючи актуальність теми, викладач аналізує галузеву структуру промисловості  України, енергоємність валового внутрішнього продукту в порівнянні з країнами ЄС.

З метою перевірки опорних знань, на етапі актуалізації, викладач пропонує учням скласти вхідне експрес-тестування (10 тестових завдань І рівня).

На етапі формування нових знань по першому питанню «Основні стратегічні напрямки та заходи з енергозбереження в галузях економіки» заслухали виступи учнів (домашнє завдання на випередження, що полягало в самостійному  опрацюванні Інтернет-ресурсів з підготовкою презентаційних слайдів).

Для вивчення питання «Використання в Україні альтернативних джерел енергії» визначили регіони, для яких використання енергії сонця і вітру є економічно ефективним;  здійснили віртуальну екскурсію на сонячні (СЕС), вітрові (ВЕС) електростанції Закарпаття, Львівщини, Дніпра, Миколаєва, Запоріжжя, Керченський півострів.

 На основі геодосліджень визначили  пріоритетні райони для розвитку геотермальної енергетики: Закарпаття, Прикарпаття, Донецька, Запорізька, Херсонська, Чернігівська області,  Керченський півострів. Дізнались про вирощування на Закарпатті енергетичної верби (із досвіду Чехії, Словаччини, Угорщини), та використання енергії біогазу на переробних сільськогосподарських підприємствах.

Познайомились з провідними інвесторами, партнерами, найбільшими проектами та угодами України в галузі розбудови відновлювальної енергетики.

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 445 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar