Головна » 2019 » Январь » 17 » УРОК ІЗ ОСНОВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ
13:28
УРОК ІЗ ОСНОВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ

15 січня 2019 року у групі №5"Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів,рихтувальник кузовів", проведено перший урок із основ енергоефективності на тему: «Презентація курсу. Актуальність енергозбереження в Україні».

Починаючи з 1970-х рр. багато країн впроваджували політику і програми з підвищення енергоефективності.

Основними видами енергоресурсів в Україні є кам'яне вугілля, нафта, газ, атомна і водна енергія.

Протягом останніх років Україна зазнає важкої енергетичної кризи, викликаної прискоренням розвитку енергомістких галузей господарського комплексу, безплатним і марнотратним використанням енергоносіїв, відсталими технологіями, виснаженням і деградацією розвідних покладів вугілля, нафти і газу, через що їх видобуток постійно зменшується.

Енергозбереження має суттєвий вплив на енергетичну безпеку держави, оскільки неефективне внутрішнє споживання паливно-енергетичних ресурсів вимагає великих обсягів (майже 50%) їх імпорту, що призводить до значної залежності від країн-експортерів. Разом із тим потенціал енергозбереження в Україні становить понад 45% обсягу споживання паливно-енергетичних ресурсів.

На відміну від країн Заходу, де енергозбереження є елементом економічної та екологічної доцільності, для України це – питання виживання, оскільки досі не вирішено проблему збалансованого платоспроможного споживання як внутрішнього, так і щодо імпорту паливно-енергетичних ресурсів.

Низька енергоефективність стала одним з основних чинників кризових явищ в українській економіці.

Сьогодні  на державному рівні для населення широко впроваджуються   державні програми з енергоефективності.

Учні ознайомились із актуальністю курсу «Основи енергоефективності», здійснили віртуальну відеоподорож «Сторінками еволюції світової енергетики», переглянули мотиваційний навчальний фільм  «Традиційні енергоресурси – на скільки їх вистачить?», «Технології – альтернативна енергетика –  безпечне майбутнє людства».

Навчальний  курс «Основи енергоефективності» дає відповіді на важливі питання сьогодення.

                                     

Категорія: Новини | Переглядів: 477 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar