Головна » 2021 » Февраль » 22 » Тематична книжкова виставка „Кращої, ніж рідна, мови не буває. ”
09:08
Тематична книжкова виставка „Кращої, ніж рідна, мови не буває. ”

Тематична  книжкова виставка Кращої, ніж рідна, мови не буває. ”

За рішенням ЮНЕСКО 21  лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби. Мова – це наше минуле. Заснування Дня рідної мови має велике значення. За оцінками фахівців, більшість мов, які нині існують, знаходяться під загрозою зникнення. Привернення уваги міжнародної спільноти до цієї теми - важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур. В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці презентована тематична книжкова виставка «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Тематика виставки допомагає виховувати почуття любові до рідної мови, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. В української мови є майбутнє. Адже вона народжується не просто з вуст народу, а з глибини його серця і душі. Обов’язок кожного з нас – турбуватися про її долю, вивчати, удосконалювати і  збагачувати українську мову - духовну святиню.  Українська мова - давня і старописемна, розвинена і висококультурна.

Мова — духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова — багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.

Переглядів: 269 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar