Головна » 2019 » Январь » 18 » КНИЖКОВА ВИСТАВКА ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
10:53
КНИЖКОВА ВИСТАВКА ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

22 січня – День соборності України, свято створення незалежної Української Народної Республіки. Важливою подією на шляху до соборності став акт Злуки усіх українських земель в єдину самостійну державу. Саме цій знаменній події присвячена книжкова виставка, тематична полиця  «Соборна мати -Україна одна для всіх, як оберіг» в бібліотеці ліцею. Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну.  За допомогою літератури, яка представлена на виставці, бібліотекарь  хоче  поглибити знання  молоді про історію виникнення свята Соборності України, виховати патріотичні почуття, викликати інтерес до вивчення історії України.

День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Книжкова виставка в бібліотеці привертає увагу учнів ліцею та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу. Запрошуємо всіх, кому не байдужа наша історія, до бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою.

 

Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його - означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо цілість землі рідної і народу!

              

             

Категорія: Новини | Переглядів: 435 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar