Головна » 2017 » Декабрь » 21 » Четвер 21.12.2017 р.
09:56
Четвер 21.12.2017 р.

          Німеччина… Країна в серці Європи, з багатою історією, різноманітними типами ландшафту та розвиненою інфраструктурою відпочинку, яка не перестає привертати до себе увагу і приваблювати  водночас.

   Оскільки 2017 рік оголошено роком німецької мови, то було проведено загальноліцейний захід – «Свято німецької мови», яке стало родзинкою тижня.

Мета цього свята: розширити знання учнів про географічне положення, ландшафти, великі міста, визначні місця, відомих особистостей Німеччини, почути цікаві факти про цю країну; розвивати акторські здібності учнів; привити інтерес до вивчення німецької мови та літератури; виховувати повагу до культури, звичаїв та традицій німецького народу.

                                         План проведення свята

  1. Презентація «Географічне положення Німеччини»
  2. Перегляд відеофільму «Наіла – місто, варте уваги»
  3. Поетична хвилинка
  4. Цікаві факти про Німеччину
  5. Вікторина «Як ми знаємо Німеччину?»

 

    Захід проводився німецькою мовою з перекладом. Ведучими свята були Сілкіна Вікто-рія (гр. № 4) та Варга Едуард (гр. № 11), Добош Едіта (гр. № 22) та Чечур Владислав (гр. № 18).

     Переглянувши фільм про німецьке місто, яке називається Наіла, учні здійснили уявну подорож цим незвичайним містом та отримали цікаву інформацію про культуру, звичаї, традиції, ландшафти, сільське господарство, виробництво у місті та дозвілля його жителів.

    Оскільки Німеччина – батьківщина всесвітньо відомих геніїв, країна, яка славиться не тільки пам’ятниками культури, а й іменами відомих особистостей у науці, мистецтві, культурі, спорті, політиці та літературі, то учні  продемонстрували хорошу підготовку та виразне читання віршів відомих німецьких поетів Й.В.Гете, Ф.Шиллера та Г.Гейне в оригіналі.

   Вірші Г.Гейне прозвучали  у виконанні Добош Едіти (гр. № 22) «Ein Fichtenbaum» та Гливчака Віталія (гр. № 18 «Auf die Berge will ich steigen», Й.В.Гете -  Герцовської Марії (гр. № 4) «Wandrers Nachtlied», » Ф.Шиллера -  Дубовича Федора (гр. № 18) «Jägerliedchen» та Феделеша Марека (гр. № 22)  «Hoffnung». Глядачі мали змогу ще й почути «Лорелею» Г. Гейне у сучасній обробці, як пісню у стилі реп.

  Учні також підготували цікаві факти про Німеччину і поділилися  ними  з глядачами, які довідалися про внутрішнє життя та закони, яких дотримується кожний житель Німеччини.

   На завершення свята проведено вікторину, питання якої стосувалися інформації, яку глядачі почули і побачили безпосередньо на самому святі.

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 506 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar