Головна » 2021 » Февраль » 25 » 25.02.2021р.
14:22
25.02.2021р.

                                       Є люди, як  свічки, -

                                       згорають, відходять у небуття.

                                       Є люди , як зірки, -

                                       горять і світять все життя

 

25 лютого 2021 року в бібліотеці  ліцею проходить виставка до 150-ї річниці від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.  Виставка являє собою добірку найкращих книжок - авторських творів поетеси та книг, присвячених її життю та творчості. Леся Українка – найславніша українська поетеса, послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною».

За своє недовге 42 – річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до глибоких драматичних поем, від гострих поезій громадянського пафосу до філософських, а подекуди й іронічних роздумів, від серйозних публіцистичних і критичних статей до казкового світу феєрій і дитячої літератури.

Рідна українська земля, її велична, героїчна, а подекуди й сумна історія, багатогранна і неповторна художня творчість, співуча мова, - ось джерела, що живили і надихали її творчість.

Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова.

В історії України – сотні тисячі імен визначних українок, які славилися красою, розумом, відвагою. Але і у всій світовій літературі тяжко знайти ще одну жінкупоетесу , щоб хоч у приближенні могла дорівняти Лесі Українці якістю та кількістю творів.

Довго щирими сими словами

До людей промовлятиму я…

Л. Українка

 

Категорія: Новини | Переглядів: 289 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar