Головна » 2020 » Февраль » 5 » Впровадження дуальної форми навчання в Свалявському професійному будівельному ліцею
08:09
Впровадження дуальної форми навчання в Свалявському професійному будівельному ліцею

       У 2019-2020 навчальному році в Свалявському професійному будівельному ліцеї  за дуальною  системою навчання здійснюється підготовка кваліфікованих робітників за професією "Електрогазозварник".

    З 03.02.2020 року на базі ТДВ Мукачівського машинобудівного заводу розпочалося виробниче навчання учнів групи №8 (на базі повної загальної середньої освіти) з професії «Електрогазозварник» за дуальною системою проведення.

  Дуальна система навчання, за своїм змістом, означає паралельне навчання в освітньому закладі та на виробництві. В основу цієї системи покладено принцип взаємного зв’язку теорії з практикою, що дозволяє здобувачам освіти не лише ознайомитися з виробництвом, але й засвоїти прийоми та навички на робочих місцях підприємства. Перспективність цієї системи полягає в тому, що вона відповідає інтересам усіх учасників цього процесу: держави, навчального закладу, підприємств чи організацій а також здобувачів освіти.  

Згідно з робочими навчальними планами 28 учнів розпочали навчання на заводі. У перший день представник керівництва Тютюнник Сергій Іванович провів учням короткий історичний екскурс підприємством. Він зазначив, що після занепаду, повільне повернення до життя з неминучим перепрофілюванням виробництва розпочалося з 2007 року, який можна вважати другою датою народження заводу. Наразі підприємство займає свою нішу в галузі машинобудування та випускає конструкції для спеціальних причепів, які транспортують легкові авто. Масштаби заводу вражають: промислове підприємство розташоване на території понад 8 гектарів, загальна площа виробничих цехів - 39600 мкв, збереглися навіть будівлі, що відносяться до часів становлення заводу  - доби графів Шенборнів.

Один з напрямків, який запроваджує завод – це організація виробничого навчання учнів Свалявського професійного будівельного ліцею за дуальною формою, з подальшим працевлаштуванням. Виробниче навчання буде проводитися за погодженим планом під керівництвом наставників та майстра виробничого навчання Дарчі Олександра Івановича. Для навчання підготовлена аудиторія та робочі місця. Учням провели екскурсію підприємством, ознайомили з обладнанням та видами діяльності, надали можливість оглянути виробничі потужності та поспілкувалися з робітниками, начальниками цехів.

Категорія: Новини | Переглядів: 385 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar