Головна » 2019 » Май » 20 » Виховна година на тему: «Транспорт наш вірний друг» та «Електробезпека під час грози».
13:57
Виховна година на тему: «Транспорт наш вірний друг» та «Електробезпека під час грози».

Перед початком  виховної години бібліотекарем ліцею Калій В.М. організовано книжкову виставку, з метою залучення учнів до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, розвитку творчих здібностей, стимулювання пізнавальної діяльності, сприяння збагачення учнів інформацією про правила безпечної поведінки на дорогах.

 Продовжила виховну годину інженер з охорони праці Таліян Т.О., яка наголосила учням, що кожного дня всі ми перебуваємо в ролі учасників дорожнього руху, а саме: переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося транспортом – ми пасажири, а якщо будемо мати власний транспорт, то стаємо водіями.

Адміністрація ліцею організувала зустріч учнів з інспекторами дорожньо-патрульної служби поліції, які були присутні на виховній годині. Інспектори поліції розповіли, що порушуючи правила дорожнього руху, ми наражаємо себе на смертельну небезпеку, тому ми повинні знати всі елементарні правила, вміти правильно переходити через дорогу, розрізняти типи дорожніх знаків, щоб завчасно скористатися інформацією для своїх подальших дій. Для учнів було оголошено статистику ДТП в Україні, та кількість постраждалих на дорогах через недисциплінованість, необережність та порушення правил дорожнього руху.

Також в ході проведення виховної години практичний психолог ліцею Легеза К.Ю. розповіла про основні правила поведінки під час грози. Вона наголосила, що гроза гігантський електричний іскровий розряд в атмосфері, що виявляється зазвичай спалахом світла і супроводжуючим її громом. Потрібно пам’ятати, що удар грози небезпечний не лише тоді, коли гроза б’є безпосередньо в людину, але в предмети, що знаходяться поруч. Учням було показано відеоролик, в якому озвучено дії в разі виникнення грози.

Після закінчення виховної години учні мали змогу фотографуватися біля патрульної машини. Інспектори патрульної  служби охарактеризували будову машини та наявні засоби в ній.

Категорія: Новини | Переглядів: 635 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar