Головна » 2018 » Сентябрь » 12 » Тренінг під назвою «Незвичайна подорож до самої себе».
13:29
Тренінг під назвою «Незвичайна подорож до самої себе».

12 вересня у стінах гуртожитку був проведений тренінг під назвою «Незвичайна подорож до самої себе»

Провели: практичний психолог Легеза К.Ю та вихователь Улеганець М.С.

 

Вступ

"В кожній людині сонце, тільки дозвольте йому світити" (Сократ)

«Серце жінки — як глибокий океан, повний таємниць… « Титанік (Titanic)

Знаю, що сонце живе в кожному з Вас, навіть, якщо іноді його не видно з якихось причин. Буду поряд разом з Вами на шляху до змін, на шляху, який часто буває непростим, навіть болючим, готова дати підтримку, якщо відчуваєте страх чи тривогу, біль чи пекучу втрату. Разом ми зможемо віднайти джерело сили та енергії, щоб справитись з труднощами.

Мета: формування життєвих пріо­ритетів та норм етичної поведінки на основі до­мінування моральних якостей, властивих жінці; сприяння підвищенню самооцінки; засвоєння навичок толерантного спілкування, спільного вирішення проблем; підвищення загальної культури учасниць.

Хід заняття

Вступне слово Жінка … Подруга, кохана, дружина, мати.

Скільки ролей доводиться грати їй у складному сценарії Долі! Чи завжди вона почувається ща­сливою? Яка запорука жіночого щастя? У чому полягає призначення сучасної жінки?

На ці запитання ми спробуємо сьо­годні знайти відповіді разом. Але спочатку привітаймо одне одного.

Вправа-вітання

Вам потрібно написати своє ім’я великими літерами у стовпчик (показую як), а потім напроти кожної літери записати вашу характерну якість, особливість вашої поведінки, як повинна починатися на цю літеру. Наприклад, ім’я – Аліна, літера А, якість – активна (альтруїстична, амбіціозна, авторитетна…). Зрозуміло? Тоді починаємо, а потім по колу зачитаємо, і таким чином поглянемо на себе та інших новими очима.

Інформаційний блок

На ранньому етапі розвитку людського суспільства роль жінки була керівною. Згадайте істо­рію про матріархат: саме жінка береrла домашнє вогнище, шила одяг, булла на чолі сім’ї та роду. Мабуть, із тієї далекої епохи матріархату й пішло уявлення про головний обов’язок жінки – бути берегинею домашнього вогнища.

Середні віки увійшли в іcтoрію як жахлива епоха інквізиції. Македонський собор 1585 року обго­ворював питання: «Чи можна жінку вважати лю­диною?. Сотнi жінок, звинувачували у чаклунстві та змові з дияволом, вони були спалені на вогнищах.

Але водночас з’являється лицарство.Жіно­чий ідеал набуває нового тлумачення (до наших часів актуальною є метафора «лицарський», яка означає поважне та шанобливе ставлення до жінки).

У ХІХ ст. ідеал жінки – романтична, ніжна, вишукана особа, яку треба оберігати. Але поряд з цим ідеалом поширене явище емансипації (ба­жання рівних прав чоловіків та жінок), яке у хх ст. часто набуває крайніх форм.

Що стосується жінки, то явище емансипації призвело до того, що жінки почали втрачати жіночі риси. Сучасні дівчата і жінки часто поводяться надто розкуто, переймаючи чоловічу манеру поведінки. Довгий час навіть існувала мода на стиль агресивної «жінки- вамп».

Але зараз модний здоровий спосіб життя та жіночність. І, звичайно, завжди цінується гармонійне поєднання трьох складо­вих: зовнішність, інтелект, характер.

До речі, якщо ви звернете увагу на репродукції картин, то зрозу­мієте, наскільки різним був ідеал жіночої краси в різні епохи.

Але рівноправність чоловіків та жінок не означає тотожності, однаковості. Ми різні, і саме це цінують чоловіки.

Анкета на визначення самооцінки. Подальше обговорення.

Вправа «Доповни речення»

Справжня жінка повинна бути…

Хороша жінка повинна вміти…

Красива жінка має виглядати…

Турботлива жінка повинна робити…

Любляча жінка – це…

Повноцінна жінка має мати…

Ідеальний чоловік для хорошої жінки…

Вправа «Обмін компліментів»

Дівчата по колу обмінюються компліментами і мотиваційними фразами, бажають одна одній найкращого. Наприклад: «Ти чудовий співрозмовник. У майбутньому твоєму чоловіку пощастить з такою жінкою. Ти будеш чудовою дружиною».

Тест «Асоціації» На кожне запропоноване поняття вам необхідно підібрати декілька слів. Під час виконання завдання бажано зловити першу асоціацію, першу думку, яка виникла і записати її. (пташка, кінь, ліс, море, кава)

Інтерпретація до тесту:

– Пташка – це внутрішнє уявлення жінки, відношення до неї;

– Кінь – до чоловіка;

– Ліс – відношення до шлюбу;

– Море – до кохання;

Заключне слово

Сьогодні ми обговорювали проблеми жіночності. Я хочу побажати вам завжди бути мудрими й терплячими, природними та відвертими. А ще ми з вами добре усвідомлюємо величезну відпові­дальність, яку несе в собі кожна жінка. Відпо­відальність за власне щастя і щастя свого ото­чення. Тож намагайтеся бути завжди оптимістичними.

Моцарт сказав: «Життя ­це завжди посмішка, навіть коли по обличчю течуть сльози».

Категорія: Новини | Переглядів: 688 | Додав: morishka25 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar