Головна » 2019 » Декабрь » 2 » «Скажемо СНІДу – ні!», тематична книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
14:29
«Скажемо СНІДу – ні!», тематична книжкова виставка до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її ідея належить художнику Франку Муру. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

СНІД спричинений вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який послаблює імунну систему організму. Заразившись ВІЛ - інфекцією, інфіковані стають носіями вірусу на все життя і наражатимуться на важкі інфекції, спричинені послабленням їхньої імунної системи.

 ВІЛ - інфекція - вірус повільної дії. Більшість інфікованих виглядають здоровими й почуваються добре багато років після інфікування; вони можуть навіть не підозрювати, що мають вірус, хоча передають його іншим.

Категорія: Новини | Переглядів: 367 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar