Головна » 2019 » Декабрь » 6 » Робочий візит Міністра освіти і науки України в Свалявський професійний будівельний ліцей
13:02
Робочий візит Міністра освіти і науки України в Свалявський професійний будівельний ліцей

Під час зустрічі директор навчального закладу О.В.Власик розповів гостям про напрямки діяльності Свалявського професійного будівельного ліцею, про його 75-річну історію, а також зазначив, що за час існування випущено понад 18 тисяч кваліфікованих робітників.    

 

Акцентував   на тому, що сьогодні Свалявський професійний будівельний ліцей – це сучасний   заклад освіти,  який постійно удосконалюється: матеріально-технічна база модернізується, кабінети і навчально-виробничі майстерні оновлюються сучасним обладнанням, заняття проводяться з використанням мультимедіа, працівники і учні мають вільний доступ до мережі  ІНТЕРНЕТ. Протягом останніх років колектив поповнився молодими перспективними кадрами.

Директор ліцею зазначив, що створення навчально-практичного центру тривало майже вісім місяців. Центр засновано для здійснення навчання, підготовки та перепідготовки слухачів, стажування педагогічних працівників за професіями: «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»; «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування».

Всі ремонтно-монтажні та електромонтажні роботи виконано учнями та майстрами виробничого навчання будівельного напрямку. У центр інвестовано 630 тис. грн. коштів Державного бюджету України та 180 тис. грн. спеціального фонду закладу. За ці кошти виконано ремонтні роботи, придбано сучасне обладнання відповідно до вимог Державного стандарту СП(ПТ)О.

На час візиту у Навчально-практичному центрі проводилося виробниче навчання у групі №12 з професії «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж; електромонтажник силових мереж та електроустаткування». Учні демонстрували свої практичні навички і знання, виконували різні види електромонтажник робіт.

Заступник директора з НВР І.Дрозд детально розповів про оснащення та можливості діяльності НПЦ, продемонстрував робочі місця та комплектуючі до них. Іван Іванович зазначив, що в навчально-практичному центрі створено всі умови для якісної підготовки учнів та слухачів, оскільки головною метою створеного центру є високий рівень підготовки кадрів.  

Основними завданнями центру є: вдосконалення практичних знань і навичок учнів професійно – технічних навчальних закладів, майстрів виробничого навчання, підвищення кваліфікації фахівців підприємств, організацій, установ, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів.

 

В ході візиту високопосадовці відвідали навчально-виробничі майстерні професії маляр, штукатур, електрогазозварник та слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

Категорія: Новини | Переглядів: 432 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar