Головна » 2022 » Май » 31 » Презентація діяльності навчально-практичного центру будівництва та дизайну
14:26
Презентація діяльності навчально-практичного центру будівництва та дизайну

31 травня 2022 року відбулася презентація діяльності навчально-практичного центру будівництва та дизайну на базі Свалявського професійного будівельного ліцею.

У заході взяли участь: Нелля Ничкало, академік-секретар відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України, доктор педагогічних наук, професор;  Володимир Суботовський, депутат Закарпатської обласної ради; Олег Паска, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації; Іван Пикус, начальник відділу профтехосвіти, інновацій та дистанційного навчання департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації; Ірина Сислюк, начальник відділу середньої, позашкільної та дошкільної освіти департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації; Оксана Довганич, заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти і науки управління освіти та науки Закарпатської обласної військової адміністрації, Ольга Слюсарєва, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області.

До онлайн трансляції  долучилися керівники, заступники директорів з навчально-виробничої роботи, старші майстри закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Модератором заходу була Марʼяна Марусинець, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної військової адміністрації.

Із вітальним словом до учасників зібрання звернулася Нелля Ничкало, яка акцентувала увагу на важливості модернізації матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти та забезпечення підприємств кваліфікованими робітниками для розвитку економіки України.

Про підтримку професійної освіти краю говорив Володимир Суботовський. Мар̓яна Марусинець зауважила, що  впровадження інноваційних виробничих будівельних технологій сьогодні на часі,  оскільки у післявоєнний період країна потребуватиме саме фахівців у будівельній галузі для відбудови інфраструктури.

Із оснащенням та можливостями діяльності навчально-практичного центру присутніх ознайомив директор Свалявського професійного будівельного ліцею Олександр Власик та заступник директора з навчально-виробничої роботи Іван Дрозд.

 

Використовуючи сучасні виробничі технології, нове обладнання, матеріали майстри виробничого навчання: Галина Бобаль, Олександр Партека, Віктор Денис, Юрій Плоскіна – разом зі своїми вихованцями демонстрували майстер-класи з виготовлення декоративних 3-D панелей з гіпсу, нарізання облицювальної плитки під кутами 90º і 45º, встановлення маяків з використанням новітніх технологій, нанесення декоративної штукатурки „Лаваˮ.

     

На завершення відбулася дискусія з питань організації діяльності навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти, де порушувалися питання окремих аспектів підготовки кваліфікованих робітників в умовах воєнного стану та відновлення економіки.

Всі присутні відзначили роботу колективу Свалявського професійного-будівельного ліцею та  висловили  схвальні відгуки щодо зустрічі  і наголосили, що такий обмін думками та досвідом є дуже важливим та корисним для подальшого розвитку закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівської та  Закарпатської областей.

Особливу подяку у можливості відкриття такого сучасного осередку освіти дирекція ліцею висловлює Міністерству освіти і науки України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА, Директорату професійної освіти, НМЦ ПТО Закарпатської обл.  та  соціальним партнерам: "Максібуд", "Аладін", пп "Немеш", "Velux.

Категорія: Новини | Переглядів: 357 | Додав: morishka25 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar