Головна » 2017 » Сентябрь » 8 » Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!
08:37
Покращуй свою грамотність – завітай в бібліотеку!

Міжнародний день грамотності — це символ досягнень усього людства. Адже грамотність — це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. На сьогоднішній день, за даними ООН, у світі налічується близько 4 мільярдів грамотних людей. Хоча представникам різних поколінь ще є до чого прагнути.

Грамотність передусім характеризує інтелігентну й освічену людину. Грамотність у всі часи вважалася найпершою чеснотою. У найширшому значенні – це не лише вміння читати, писати, правильно говорити, зрозуміло висловлювати думки, а й спосіб сприймання світу, відтворення його у свідомості. Людина реалізується у культурі думки, культурі праці, культурі мови. Бо, як писав Олесь Гончар, «Мова – не просто знаряддя спілкування. Це щось значно вагоміше. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання століть, мова – це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительна діяльність народу».

Грамотність – запорука успіху людини. Бути грамотним важливо, бути грамотним потрібно і необхідно кожній людині. В цьому допоможуть нам книги! Читати потрібно не тільки для того, щоб багато знати. Читання розвиває уяву, виховує почуття, допомагає мандрувати в просторі і часі. Читаючи, людина розвиває власну мову, відкриває для себе інші точки зору та за допомогою цього з часом виробляє свою власну думку. Читаючій людині легше висловити свої погляди, тому що мовний запас у неї багатший. Грамотна людина і співрозмовник цікавий. Недарма народна мудрість говорить : «Чим більше знаєш, тим більше можеш».

Категорія: Новини | Переглядів: 590 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar