Головна » 2022 » Февраль » 22 » „Кращої, ніж рідна, мови не буває. ”
09:33
„Кращої, ніж рідна, мови не буває. ”

21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Заснування Дня рідної мови має велике значення. За оцінками фахівців, більшість мов, які нині існують, знаходяться під загрозою зникнення. Привернення уваги міжнародної спільноти до цієї теми - важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур. В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці презентована тематична книжкова виставка «Кращої, ніж рідна, мови не буває». Тематика виставки допомагає виховувати почуття любові до рідної мови, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. В української мови є майбутнє. Адже вона народжується не просто з вуст народу, а з глибини його серця і душі. Обов’язок кожного з нас – турбуватися про її долю, вивчати, удосконалювати і  збагачувати українську мову - духовну святиню.  Українська мова - давня і старописемна, розвинена і висококультурна

Категорія: Новини | Переглядів: 249 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar