Головна » 2018 » Декабрь » 14 » КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ЗАСТЕРЕЖЕННЯ:"БІЛЬ І ТРИВОГИ ЧОРНОБИЛЯ"
09:42
КНИЖКОВА ВИСТАВКА-ЗАСТЕРЕЖЕННЯ:"БІЛЬ І ТРИВОГИ ЧОРНОБИЛЯ"

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає виставка – застереження: «Біль і Тривоги Чорнобиля» представлена в бібліотеці. Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров'я й життя захистив нас й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Нині з перших ліквідаторів наслідків чорнобильської аварії у живих майже нікого не залишилось. Загальну ж кількість постраждалих внаслідок аварії важко визначити навіть сьогодні. Загалом, за офіційними даними, в Україні постраждалими внаслідок катастрофи на ЧАЕС було визнано понад 3 млн. 300 тис. чоловік.                       

Ми, українці,  не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. Ця виставка є даниною пам'яті всім хто поклав своє життя і здоров'я заради ліквідації страшних наслідків Чорнобильської аварії, пересторогою всім прийдешнім поколінням.

                     

Категорія: Новини | Переглядів: 550 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar