Головна » 2018 » Май » 8 » Книжкова виставка «Шляхом війни».
10:44
Книжкова виставка «Шляхом війни».

Сплетемо руки як рід єдиний,

Знесімось вище до найвищих гір.

Хай клич людини над світом лине:

Війна з війною! Хай буде мир!

 

Книжкова виставка «Шляхом війни».

До цієї дати у бібліотеці ліцею оформлена книжкова виставка «Шляхом війни». Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоби ніколи не перервався зв’язок поколінь.

Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів. Україна розпочала нову традицію вшанування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Символом вшанування – є червоний мак , як кривавий слід від кулі. Гасло : « 1939-1945.Памятаємо. Перемагаємо.» Цей день водночас і щасливий і сумний гуртує представників усіх поколінь в їх щирокому прагненні віддати довічну шану і повагу захиснику Вітчизни.

Але не можемо не згадати і сьогодення. 0З березня 2014 року наша країна знаходиться в стані неоголошеної війни. Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Весь народ нашої держави об‘єднався нині проти російського агресора. Сили АТО намагаються протистояти терористам. На полі битви – захисники, воїни. Сьогодні нам треба гартуватися, допомагати один одному та нашому війську і державі.

Пам’ять. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам’яті наших дідів, батьків і старших братів, пам’яті вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам’яті тих, хто поліг смертю хоробрих, пам’яті всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна. Основна мета книжкової виставки – показати відвідувачам, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога і ще раз нагадати , що цей всесвітньо-історичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 493 | Додав: morishka25 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar