Головна » 2018 » Сентябрь » 28 » Книжкова виставка присвячена 100-річчю до дня народження В.О.Сухомлинського
20:41
Книжкова виставка присвячена 100-річчю до дня народження В.О.Сухомлинського

      28 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського. З цієї нагоди в бібліотеці ліцею оформлена книжкова виставка «Педагог з великої літери».

Щедра талантами українська земля подарувала людству не тільки чудових співаків, композиторів, письменників, відомих громадських діячів, талановитих учених, а й визначних педагогів. Серед видатних людей, народжених Україною, одне з найпочесніших місць посідає учений-педагог Василь Олександрович Сухомлинський. Василь Сухомлинський – багатогранна, відома в усьому світі особистість. І сьогоднішню нашу виставку присвячуємо Людині і Учителю з великої літери – Василю Олександровичу Сухомлинському. Це данина світлої пам’яті великого гуманіста, світоча української педагогіки. Його життя було присвячене школі, дітям. Його педагогічна спадщина - це 40 книг, 600 статей, 1200 мініатюр – казок, притч, новел для дітей. Його книга «Серце віддаю дітям» вийшла 30 мовами світу. Його ідеї, науково-методичні розробки, педагогічний досвід втілюються в навально-виховних системах європейських держав, Японії та Америки.

Спадщина В.О. Сухомлинського – це як педагогічна енциклопедія, життєдайне джерело мудрості і творчої наснаги.

Отож, шановні учні, читаймо В.О. Сухомлинського, вивчаймо його спадщину. Його твори – це Книга ніжності й мудрості великого Учителя і Поета. Поета, - як писав Віктор Терен, - не тільки тому, що він писав вірші, а тому, що все, до чого доторкалися руки вчителя, його серце, звучало поезією.

Він, великий педагог і великий письменник, приходить до нас, щоб разом з нами відроджувати дух народу, розбудовувати незалежну Україну. Він був, є і ще довгі роки буде СВІТОЧЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПЕДАГОГІКИ.

І ми, українці, повинні гордитися, що Україна народила такого видатного педагога світового значення.

Кожному вчителеві, який мріє бачити своїх учнів щасливими, можна адресувати слова В. Сухомлинського: “Якщо хочеш бути красивим, працюй до самозабуття, працюй так, щоб ти відчував себе творцем, майстром, господарем в улюбленому ділі. Працюй так, щоб очі твої виражали одухотвореність великим людським щастям – щастям творчості”.

Національною комісією ЮНЕСКО 2018-й рік визначили роком Василя Сухомлинського.

Переглядів: 587 | Додав: morishka25 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar