Головна » 2018 » Ноябрь » 22 » КНИЖКОВА ВИСТАВКА "НАС ВБИВАЛИ, БО МИ -УКРАЇНЦІ.
08:59
КНИЖКОВА ВИСТАВКА "НАС ВБИВАЛИ, БО МИ -УКРАЇНЦІ.

85 років тому керівництво Радянського Союзу вчинило найтяжчий міжнародний злочин проти української нації – геноцид. Довгий час українцям, які вижили, було заборонено говорити про Голодомор, вшановувати пам'ять своїх близьких та рідних, навіть згадувати їхні імена. Але правда і пам'ять про Голодомор завжди жила в їхніх серцях та наступних поколінь. Бібліотека ліцею , не може стояти осторонь цієї болючої теми.  Щоб історія,  на новому суспільному витку, більше ніколи не повторила свого жахливого досвіду, пропонуємо вам ознайомитися з  матеріалами бібліотечного фонду про  Голодомор 1932-1933рр.  Адже ви - будівники майбутньої держави, знаючи історію, ніколи не дозволите Геноциду прийти на нашу українську землю.

У кожного народу є трагічні дати, які неможливо забути. Вони ятрять рани в душі, серці майже на підсвідомому рівні. Можливо, це генетична пам’ять… А, можливо, тому, що масштаб трагедії нашого народу вражає і донині. Наближається скорботна дата для всіє України – 24 листопада День пам’яті жертв голодомору.

В цей день ми всі, знову і знову, повинні задуматися над причинами цієї національної катастрофи, зробити висновки з цього найжорстокішого уроку історії, згадати та вшанувати пам’ять невинно загиблих такою невимовно мученицькою смертю. Документи, дослідження, вражаючі свідчення очевидців – все це допомагає відтворити події тих страшних часів і доторкнутися серцем до трагедії всієї країни та кожної окремої людини. Під час  голодомору  в Україні   за хвилину помирало 17 людей,  за годину -  1000,  а за  день – 25 тисяч українців.  Найбільше померло  дітей, які  перед смертю марили одним – окрайцем  хліба. Країна родючих чорноземів та прадавнього хліборобського народу знемагала від  голоду, спланованого комуністичним режимом Йосипа Сталіна.

В  суботу, 24 листопада, коли на вулицях стемніє, ми запалимо свічку пам’яті, горітиме вона, зігріваючи зорі і небо, і душі тих, кого в 33-му не відспівали, не оплакали, не провели,  не пом’янули… Вони потрібні для кожного з нас. Ці вогники символізуватимуть нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, серед яких були і діти.

 Не будьмо байдужими! Запалимо свічку пам’яті і схилимо голови в скорботі…

                                 

                                

 

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 566 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar