Головна » 2020 » Февраль » 21 » Книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови
11:15
Книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці ліцею  організована  книжкова виставка «Мово рідна, мене чаруєш ти». 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Заснування Дня рідної мови має велике значення. За оцінками фахівців, більшість мов, які нині існують, знаходяться під загрозою зникнення. Привернення уваги міжнародної спільноти до цієї теми - важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур. В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.

Кожна така книжкова виставка допомагає  нашим читачам здійснити літературну подорож  “Стежками української писемності”. Через представлений матеріал на виставках читачі знайомляться з  історією походження української мови, з народною мудрістю в українському слові, з славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – різноманітними словниками української мови.

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. В української мови є майбутнє. Адже вона народжується не просто з вуст народу, а з глибини його серця і душі. Обов’язок кожного з нас – турбуватися про її долю, вивчати, удосконалювати і  збагачувати українську мову - духовну святиню.  Українська мова - давня і старописемна, розвинена і висококультурна.

Тематика виставки допомагає виховувати почуття любові до рідної мови, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.

Категорія: Новини | Переглядів: 334 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar