Головна » 2019 » Май » 8 » Книжкова виставка до Дня пам'яті та примирення
08:01
Книжкова виставка до Дня пам'яті та примирення

«До Дня пам'яті та примирення.  До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні»

8 та 9 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни в Європі, проголошені  Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Символ  відзначення Дня пам’яті та примирення – квітка червоного маку. Взагалі перемога над фашизмом — це особлива подія в історії всього людства, яка вплинула на долі країн та народів, визначила подальший розвиток сучасного світу. Але людські жертви, що були покладені на вівтар перемоги, приголомшують — це десятки мільйонів. Та якою колосальною була її ціна — протилежний результат війни став би катастрофою планетарних масштабів.

Всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті народів, і спомин про них передаватиметься з покоління в покоління. Подвиги, здійснені нашими воїнами і трудівниками тилу, зробили їх героями. За кожним з них — людське життя, яскраве і талановите, безжалісно обірване у розквіті сил. День Перемоги — справді всенародне свято, яке свідчить, що ніхто з них не забутий і ніщо не забуто. До Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в бібліотеці підготовлено книжкову виставку ”Безсмертний подвиг ”. Кожен читач має можливість ознайомитися з літературою про події Другої Світової війни, про подвиги звичайних солдат та партизан.

Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

З року в рік учасників Другої світової війни залишається все менше, і кожен українець зобов’язаний дякувати їм за мирне небо над головою і говорити щирі привітання з 9 травня та із Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939- 1945 років.

Категорія: Новини | Переглядів: 459 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar