Головна » 2019 » Октябрь » 28 » День визволення України від фашистських загарбників
13:02
День визволення України від фашистських загарбників

   Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. Є суд історії. Вже майже досконально вивчені всі масштаби цієї згубної війни. Її причини, її наслідки. Перемога. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя. Це не можна описати простими словами. Складні формулювання так само не підійдуть. Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому. Інакше це може повторитися. Будемо пам’ятати і навчимо своїх нащадків!

Дата 28 жовтня знаменує остаточне звільнення територій України від німецьких військ в ході Другої світової війни. Саме в цей день у 1944 році завершилася Східно-Карпатська операція, і армія Гітлера була вигнана з українських земель. 27 жовтня війська Першого і Четвертого Українських фронтів Червоної армії в ході наступу зайняли Ужгород, а наступного дня вийшли на територію сучасних кордонів України.

Книжкова виставка – це вдячний привід, щоб віддати належну шану не тільки воїнам, що піднялись на бій  з фашизмом, а й усім тим, хто кував перемогу, працюючи на заводах і фабриках, у наукових установах, на ланах і фермах, хто боровся із ворогом у партизанських загонах і підпіллі, у Русі Опору за межами Батьківщини, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах.

Категорія: Новини | Переглядів: 376 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar