Головна » 2021 » Апрель » 26 » Чорнобильська трагедія...
08:41
Чорнобильська трагедія...

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

 Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками

Чорнобильська трагедія... 35 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... багато років минуло відтоді, а пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених дітей, скільки нових хвороб? Чорнобиль... Це 35 тисяч забраних життів, це мільйони людей, які постраждали від радіації. Це виведена з господарського обігу частина території України - сільськогосподарські землі , лісові масиви та водоймища - мертва зона, "зона відчуження" в 2712 кв. км .

 В Україні традиційно 26 квітня відзначається  День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.  Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Описание: Картинки по запросу Книжкова виставка до ЧАЕС

Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров'я й життя захистив нас й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Нині з перших ліквідаторів наслідків чорнобильської аварії у живих майже нікого не залишилось. Загальну ж кількість постраждалих внаслідок аварії важко визначити навіть сьогодні. Загалом, за офіційними даними, в Україні постраждалими внаслідок катастрофи на ЧАЕС було визнано понад 3 млн. 300 тис. чоловік.                            

Ми, українці,  не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

Чорнобильський дзвін
Печаль і журба,
За ними б'є він
Кого вже нема...

Категорія: Новини | Переглядів: 259 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar