Головна » 2021 » Апрель » 20 » Натиснути тут!
13:40
Натиснути тут!

Розпочато фахові змагання серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти 

з професії   «ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИК»

               19 квітня 2021 року розпочався  ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професій «Електрогазозварник». 

Згідно програми конкурсу в онлайн-режимі була проведена  ідентифікація учасників.

       З вітальним словом до учасників звернувся  Ігор Гарбарук, заступник Міністра освіти і науки України, який наголосив про важливість проведення фахових змагань серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, що дозволяє визначати та підвищувати рівень професійної підготовки учнів. «Державний рівень змагань ефективно впливає на поліпшення якості професійної підготовки робітничих кадрів, популяризує новітні виробничі технології та технології навчання, робітничі професії серед учнівської молоді»зазначив заступник Міністра.

З словами привітання учасників виступив Голова журі Краско Іван Андрійович міжнародний інженер в області зварювання.

       Цього річ, в рамках ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності, з 19 по 20 квітня 2021 року, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти з 25 регіонів України беруть участь у змаганнях на звання найкращого електрогазозварника.

Мета та основні завдання конкурсу – створення умов для підвищення якості професійно-технічної освіти, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, розвиток творчої активності учнів, активізація інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки, підвищення рівня професійної підготовки та майстерності, пропаганда новітніх виробничих технологій, популяризація серед молоді робітничих професій. Конкурс сприяє підготовці учнів до максимальної реалізації своїх знань, умінь та професійних навичок.

       Наш навчальний заклад вже вчетверте представляє Закарпатську область на ІІІ-му Всеукраїнському етапі. Цього разу конкурс проходив у незвичайних умовах, викликаних епідемією Covid-19. Саме тому учасники брали участь у конкурсі дистанційно, по місцю знаходження закладу за допомогою підключення регіональних локацій.

Свалявський професійний будівельний ліцей представляв учень групи №8 Іванчов Арсен Михайлович.

Під час теоретичного туру учасник виконував тестові завдання на ПК за допомогою платформи Google Meet.

Практичний тур проводився в майстерні  де спочатку був проведений інструктаж з питань охорони праці на робочих місцях, а потім учасник виконував практичне завдання по зварюванню пластин у вертикальному положенню напівавтоматичним зварюванням. 

Охолоджений виріб пакувався в сейф-пакет та відправлявся до Головинського ВПУ нерудних технологій, де журі підведе підсумки Конкурсу. Чекаємо на результати Конкурсу.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 277 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar