Головна » 2018 » Март » 7 » 07.03.2018 р.
11:28
07.03.2018 р.

Нині Шевченко актуальний, бо, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Шевченко - завжди сучасний. Збагнути цей феномен – складне завдання. І розв’язати його можна, лише постійно звертаючись до геніальних Кобзаревих рядків. Допоможе осягнути кожному велич Шевченка книжкова виставка «За Пророком слідуємо крізь віки» організована в бібліотеці ліцею.

 «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, -- писав про Кобзаря І. Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій… Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу, яку в мільйонів людських сердець все заново збуджуватимуть його твори».

Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

 

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського Кобзаря – Т.Г.Шевченка.

Категорія: Новини | Переглядів: 540 | Додав: liceumsv1171 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar